Wat is yoga?

Wat is yoga?
Het woord 'yoga' is afgeleid van ‘yuj’, wat letterlijk ‘juk’ betekent. In zijn volledigheid komt het woord neer op ‘verenigen’ en ‘samenbrengen’. Wanneer je yoga beoefent ben je namelijk bezig met het verenigen van ziel, geest en lichaam. Yoga is geen religie, al hebben sommige religies yoga in meer of mindere mate wel omarmt. Yoga gaat in de oorsprong veel verder terug dan welke religie dan ook. Gedacht wordt dat men in de oudheid de natuur nauwgezet bestudeerde en erachter kwam dat het nabootsen van dieren, bomen, bergen, etc. vele voordelen met zich meebracht, op zowel fysiek als geestelijk vlak. Vandaar ook dat veel houdingen binnen yoga de namen van dieren en andere objecten binnen de natuur dragen.

Waarom yoga?
Yoga brengt eindeloze voordelen met zich mee, zowel fysiek als mentaal. Dit heeft te maken met het feit dat yoga zich richt op het samenbrengen van lichaam en geest. Daarnaast speelt de ademhaling binnen yoga een cruciale rol, omdat dit als de levenskracht gezien wordt. Door bewust adem te halen vergroot je als het ware dus je levenskracht en je bewustzijn. Enkele voordelen van yoga zijn: betere slaap, betere doorbloeding, een meer flexibel lichaam, minder stress, angstvermindering, versterking van spieren en botten, verbeterde zuurstofopname, pijnverlagend, stimuleert het zenuwstelsel en biedt hulp bij het verwerken/loslaten van emoties.

Yoga voor beginners
In tegenstelling tot vaak gedacht wordt is yoga echt niet alleen weggelegd voor slangenmensen met een enorme following op Instagram. Yoga is voor iedereen, ongeacht potentiële bezwaren als leeftijd, gewicht of fysieke gesteldheid. Yoga doe je voor jezelf en in je eigen tempo. Het leert je juist om je niet te meten met anderen, maar je lief te hebben zoals je bent; inclusief alle gebreken die wellicht nu nog de overhand hebben. Meld je daarom snel aan voor een proefles en ervaar wat yoga voor jou persoonlijk kan doen!

Over Adamah Yoga
Adamah is Hebreeuws voor ‘aarde’ en dan in de meest letterlijke zin zoals ‘grond’ en ‘modder’. In een tijdperk waarbij werkelijk niets meer stil lijkt te staan, groeit massaal het verlangen in de maatschappij om terug te keren naar de oorsprong. Volgens Adamah Yoga oprichtster Deborah van den Brandt is dit een logisch gevolg van de tijd waarin wij leven. Zij vond de balans terug in haar leven door met yoga te beginnen en legt uit hoe de naam 'Adamah' tot stand kwam:

"Ik zweef persoonlijk veel met mijn gedachten tussen hemel en aarde; ik ben altijd maar op zoek. Maar ik heb ook geleerd dat het ook van belang is om af en toe te landen/aarden en terug te komen in het hier en nu. Adamah Yoga staat symbool voor het samenbrengen van beide facetten."


Waar staat 'Adamah Yoga' voor?

Adamah Yoga staat voor een zuivere yogavorm zonder religieuze invloeden. Wij gunnen iedereen een moment van rust, onvoorwaardelijke liefde en toewijding. Bij Adamah Yoga leer je te bewegen met aandacht, bewust adem te halen en in contact te komen met je lichaam. Daarmee vind je de balans terug in een tijd waarbij dat soms ver te zoeken is.