Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een rustige stijl waarbij houdingen een langere tijd (vaak drie tot vijf minuten) worden aangehouden. Omdat je tijdens Yin Yoga langere tijd in een houding blijft, werk je in op de diepere lagen in je lichaam, waardoor je meer flexibiliteit en hydratatie creëert. Dit is met name bevorderlijk voor het bindweefsel en de gewrichten. Door het beoefenen van Yin Yoga maak je jouw lichaam en gewrichten dus soepeler en leniger. Behalve één staande houding bestaat Yin Yoga verder uitsluitend uit liggende en zittende houdingen. Dit maakt Yin Yoga een erg fijne en tevens toegankelijke yogastijl voor iedereen; ongeacht hoe fit of ervaren je bent. Yin Yoga doe je zoals alle yogastijlen voor jezelf en in je eigen tempo.

Is Yin Yoga geschikt voor mij?

Yin Yoga is vanwege het rustige karakter vrijwel voor iedereen de ideale opstap om met yoga te beginnen. Omdat de houdingen van Yin Yoga uitsluitend zittend en liggend zijn hoef je om te beginnen niet over een goede conditie te beschikken. Daarnaast ligt tempo van Yin Yoga lekker laag en dus heb je alle tijd om de houdingen goed onder de knie te krijgen. Mocht je toch twijfelen of Yin Yoga voor jou de juiste yogastijl is, bijvoorbeeld in het geval van een blessure of handicap; neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder bij het vinden van een yogastijl die jou op het lijf geschreven is. We zijn ervan overtuigd dat er binnen ons aanbod voor iedereen een gepaste vorm van yoga te vinden is; zelfs als er bijvoorbeeld sprake is van een blessure of een lichamelijke handicap.

Aanmelden voor een gratis proefles

Ik wil Yin Yoga proberen!

Ben je benieuwd of Yin Yoga bij jou past? Meld je hieronder dan eenvoudig aan voor een gratis proefles! Na de gratis proefles is er onder het genot van een lekker kopje Yogi Tea voldoende tijd en ruimte om eventuele vragen te beantwoorden of om je meer te vertellen over de andere yogastijlen die je bij Adamah Yoga kunt volgen. Ons motto is: Wie je ook bent, ook voor jou is er een yogastijl die helemaal bij je past!