Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra betekent letterlijk "Slaap van de Yogi" en wordt uitsluitend liggend op de mat uitgevoerd. Yoga nidra is erop gericht om geest, ziel en lichaam in een staat van absolute rust te brengen en deze voor te bereiden op een dieper niveau van bewustzijn. Yoga Nidra is inmiddels wetenschappelijk bewezen als een effectieve meditatie op basis van slaap. Bij Yoga Nidra werk je tijdens de les naar een complete ontspanning op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Hoewel je tijdens Yoga Nidra niet slaapt of in slaap hoort te vallen, staat 20 minuten Yoga Nidra qua uitwerking gelijk aan enkele uren slaap. Is dat even lekker wakker worden!

Is Yoga Nidra geschikt voor mij?

Tijdens Yoga Nidra bevindt je lichaam zich in een complete staat van rust. Net als bij Restorative Yoga wordt hierbij gebruik gemaakt van veel dekens, kussens, bolsters en blokken die het lichaam op ieder cruciaal punt ondersteunen. Toch lijkt Yoga Nidra totaal niet op Restorative Yoga. Bij Restorative Yoga wordt bijvoorbeeld zo min mogelijk door de yogadocente gesproken, terwijl Yoga Nidra juist bedoeld is om je geest alert te houden door middel van een systematisch script dat door de yogadocente wordt voorgedragen. Je maakt als het ware een korte reis, waarbij het de bedoeling is dat je wakker en alert blijft. Bij Yoga Nidra verkeert je lichaam dus in een complete staat van rust, terwijl je geest alert en actief is. Hierdoor krijgt je geest de kans om op een dieper niveau dan normaal aan de slag te gaan met emoties of gebeurtenissen die soms diep in het onderbewustzijn liggen opgesloten. Een hele bijzondere ervaring voor eenieder die Yoga Nidra een kans wil geven!

Aanmelden voor een gratis proefles

Ik wil Yoga Nidra proberen!

Ben je benieuwd of Yin Yoga bij jou past? Meld je hieronder dan eenvoudig aan voor een gratis proefles! Na de gratis proefles is er onder het genot van een lekker kopje Yogi Tea voldoende tijd en ruimte om eventuele vragen te beantwoorden of om je meer te vertellen over de andere yogastijlen die je bij Adamah Yoga kunt volgen. Ons motto is: Wie je ook bent, ook voor jou is er een yogastijl die helemaal bij je past!