Wat is Yin Yang Yoga?

Yin Yang Yoga bestaat uit een combinatie van Yin Yoga en Power Yoga. In de yogafilosofie wordt Yin Yoga vaak beschouwd als zachte, vrouwelijke energie en Yang of Power Yoga juist als vurige, krachtige en dus mannelijke energie. Hierdoor is Yin Yang Yoga de perfecte yogastijl voor het verbeteren van je lenigheid, spierkracht en gewrichten en helpt het bovendien om je conditie op peil te houden. Onze Yin Yang lessen beginnen met een half uurtje Power Yoga, gevolgd door een half uurtje Yin Yoga. Omdat je bij Power Yoga juist het aanspannen van je spieren opzoekt en bij Yin Yoga precies het tegenovergestelde, zul je ervaren dat deze twee ogenschijnlijke tegenpolen je lichaam een perfecte dosis van beweging en ontspanning meegeven.

Is Yin Yang Yoga geschikt voor mij?

Yin Yang Yoga combineert zoals gezegd het beste van twee werelden; die van Power Yoga en Yin Yoga. Hierdoor worden tijdens een les Yin Yang Yoga zowel je bindweefsel als je spieren aangesproken. Als resultaat daarvan werkt de Savasana (oftewel de eindontspanning) als het ware aan twee kanten. Je kunt dus rustig stellen dat Yin Yang Yoga de perfecte balans vormt tussen het verbeteren van zowel je bindweefsel en gewrichten als je spieren. Het zowel uitdagen als ontspannen van je spieren is nog een voorbeeld van hoe Yin Yang Yoga de balans opzoekt tussen de zachte, vrouwelijke kant en de krachtige, mannelijke kant van het lichaam. Yin Yang Yoga is een fijne stijl wanneer je nog niet zeker weet welke yogastijl het beste bij jou past. Je krijgt tenslotte het beste van twee werelden voorgeschoteld!

Ik wil Yin Yang Yoga proberen!

Ben je benieuwd of Yin Yang Yoga bij jou past? Meld je hieronder dan eenvoudig aan voor een gratis proefles! Na de gratis proefles is er onder het genot van een lekker kopje Yogi Tea voldoende tijd en ruimte om eventuele vragen te beantwoorden of om je meer te vertellen over de andere yogastijlen die je bij Adamah Yoga kunt volgen. Ons motto is: Wie je ook bent, ook voor jou is er een yogastijl die helemaal bij je past!