Wat is Restorative Yoga?

Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’. Je spreekt met restorative yoga het herstellende vermogen van je eigen lichaam aan. Dit kan hard nodig zijn tijdens of na een periode van fysieke of geestelijke overbelasting; denk hierbij aan het herstel na een operatie of ziekte, of aan stress en burn-out klachten. Daarnaast bestrijdt restorative yoga de fysieke en mentale effecten van alledaagse stress en verlicht het veelvoorkomende problemen zoals hoofdpijn, rugpijn, angst en slapeloosheid. Restorative Yoga brengt je lichaam en geest in een volledige, diepe en meditatieve ontspanning en is daarmee een bijzonder prettige yogastijl voor mensen die dringend toe zijn aan een moment van diepe, innerlijke rust.

Is Restorative Yoga geschikt voor mij?

In tegenstelling tot zo'n beetje elke andere yogastijl zijn de houdingen van Restorative Yoga erop gericht zijn het lichaam in geen geval te belasten of uit de dagen. De houdingen duren behoorlijk lang (zo'n 20 minuten) en hebben als doel om je lichaam in een volledige staat van rust en ontspanning te brengen. De filosofie achter Restorative Yoga zegt namelijk dat je op mentaal en geestelijk vlak onmogelijk volledig tot rust kunt komen wanneer je lichaam niet eerst in een staat van absolute rust wordt gebracht. Vandaar ook dat de houdingen van Restorative Yoga gepaard gaan met heel veel dekens, kussens, bolsters en blokken; elk met het doel om je lichaam compleet te ontlasten. Je kunt dus gerust zeggen dat Restorative Yoga voor iedereen geschikt is die op zoek is naar herstel; zowel op geestelijk als lichamelijk vlak. Wanneer je kampt met burn-out klachten, dan raden we je sterk aan om een les Restorative Yoga te proberen. Niet dat alle problemen met een enkele les Restorative Yoga voorbij zullen zijn, maar slechts één les Restorative Yoga kan wel een enorm verschil teweegbrengen in de snelheid van je hersteltraject.

Aanmelden voor een gratis proefles

Ik wil Restorative Yoga proberen!

Ben je benieuwd of Yin Yoga bij jou past? Meld je hieronder dan eenvoudig aan voor een gratis proefles! Na de gratis proefles is er onder het genot van een lekker kopje Yogi Tea voldoende tijd en ruimte om eventuele vragen te beantwoorden of om je meer te vertellen over de andere yogastijlen die je bij Adamah Yoga kunt volgen. Ons motto is: Wie je ook bent, ook voor jou is er een yogastijl die helemaal bij je past!