Wat is Power Yoga?

Power Yoga is een dynamische en krachtige stijl welke is afgeleid van Ashtanga yoga. De houdingen binnen Power Yoga zijn energiek en worden staccato uitgevoerd op het ritme van je adem, waardoor je deze stijl kunt zien als een bewegende, fysieke meditatie. Het tempo van Power Yoga ligt hoog en dus vraagt deze stijl om focus en concentratie. Power Yoga maakt je lichaam sterker en tegelijkertijd meer flexibel. Hoewel van Power Yoga vaak wordt gezegd dat het de meest 'nuchtere' vorm van yoga is, heeft deze stijl ook op geestelijk, emotioneel en mentaal vlak een enorm positieve impact.

Is Power Yoga geschikt voor mij?

Power Yoga richt zich qua stijl een heel stuk meer op het fysieke gedeelte van Yoga, in tegenstelling tot Yin Yoga bijvoorbeeld. De houdingen binnen Power Yoga zijn dan ook meer gericht op het verbeteren van de spieren, niet alleen op het gebied van kracht maar bijvoorbeeld ook op flexibiliteit en lenigheid. Daarnaast is Power Yoga een geweldige stijl om op mentaal en emotioneel vlak te groeien, omdat je letterlijk geen tijd hebt om teveel na te denken. Veel yogi's voelen zich na een les Power Yoga dus ook geestelijk herboren. Binnen Power Yoga bevinden zich zowel staande, zittende, als liggende houdingen. Deze houdingen lopen vaak door elkaar heen, zodat je niet gemakkelijk op de 'automatische piloot' kan gaan. Daarmee verbeter je je concentratie en focus.

Ik wil Power Yoga proberen!

Ben je benieuwd of Power Yoga bij jou past? Meld je hieronder dan eenvoudig aan voor een gratis proefles! Na de gratis proefles is er onder het genot van een lekker kopje Yogi Tea voldoende tijd en ruimte om eventuele vragen te beantwoorden of om je meer te vertellen over de andere yogastijlen die je bij Adamah Yoga kunt volgen. Ons motto is: Wie je ook bent, ook voor jou is er een yogastijl die helemaal bij je past!